Прякор: Вълшебните маджари
Асоциация: Унгарска футболна федерация
Треньор: Бернд Щрок
Капитан: Балаш Джуджак
С най-много мачове: Габор Кирали (104)
С най-много голове: Ференц Пушкаш (84)
Стадион: "Групама Арена"
ФИФА позиция: 18
Най-висока позиция на ФИФА: 1 (1953-57 г., 1958, 1965)
Най-ниска позиция на ФИФА: 80 (ноември 2003)
Участия на световни първенства: 9
Участия на европейски първенства: 3

Националният отбор на Унгария е под контрола на Унгарската футболна федерация, която е създадена през 1901 година. Страната е оставила огромен отпечатък върху футболната карта на Европа през годините. В последно време успехите на тима не са особено големи, но  сега той се завръща на европейската футболна сцена и ще се надява на добро представяне на Евро 2016 във Франция.

В миналото отборът на Унгария е бил един от колосите в световния футбол. Тимът има три олимпийски титли във витрината си, две сребърни отличия от световни първенства - 1938 и 1954 година, както и бронз от Евро 1964.
През 50-те години на 20 век Унгария става революционер с въвеждането на така наречения "тотален футбол". Тогава съставът им е наричан "Златният отбор", а звездата в него е легендарният Ференц Пушкаш - най-добрият голмайстор на 20 век. В този период отборът прави невероятен рекорд, като остава непобеден в продължение на 4 години и записва 31 мача без поражение на сметката си.

Големият враг на тима във футболно отношение е Румъния. Съперничеството им датира още от края на Първата световна война, когато румънците придобиват Трансилвания. Срещите между двата тима винаги са доста напрегнати, особено по трибуните. Статистиката в помежду им е в полза на унгарците, които са с 11 победи, 8 равенства и 6 загуби.