Прякор: "Момчетата в зелено" (The Boys in Green)
Асоциация: Футболна асоциация на Ирландия (Football Association of Ireland -FAI)
Треньор: Джовани Трапатони
Капитан: Роби Кийн
С най-много мачове: Шей Гивън (121)
С най-много голове: Роби Кийн (53)
Стадион: "Авива стейдиъм"
ФИФА позиция: 18
Най-висока позиция ФИФА: 6 (август 1993)
Най-ниска позиция ФИФА: 57 (ноември 1998)
Участия на световни първенства: 3
Най-добро представяне: 1/4-финал (1990)
Участия на европейски първенства: 2

Националният отбор по футбол на Ейре представлява страната в международните футболни срещи. Контролира се от Ирландската футболна асоциация. Първият мач на тима е през 1924-а година срещу България - победа с 1:0.

До момента има само едно участие на европейски първенства - през 1988-а година в Германия. Тогава "детелините" побеждават Англия с 1:0 и завършват нарвано 1:1 със СССР, а минимална загуба от Холандия ги лишава от място на полуфиналите. За надпреварата в Полша и Украйна тимът се класира след бараж, в който победжава Естония с общ резултат 5:1.

На световни първенства Ейре има три участия, като във всички успява да премине груповата фаза на турнира. Най-доброто постижение е четвъртфинала през 1990-та година в Италия, когато губи с 0:1 от домакините. Интересното е, че на този форум Ирландия не записва нито една победа. В групите записва три равенства, а на осминафиналите отстранява Румъния след дузпи. През 1994 и 2002-а година стига до втората фаза на първенствата, където е отстранен съответно от Холандия и Испания. На Евро 2012 отборът отпада в груповата фаза. За Евро 2016 се класира, след като отстранява на бараж Босна и Херцеговина.