14 юли 2016 | 19:27

Лампард: ФА трябва да копира германския модел

снимка: Guliver/Getty Images
размер:
Един от най-големите английски играчи в последните 20 години - полузащитникът Франк Лампард, посъветва местната футболна асоциация сериозно да се замислят за бъдещето на националния отбор. Световният шампион за 1966 година тотално разочарова на приключилото този уикенд Евро 2016 във Франция, като претърпя истинско фиаско на 1/8-финалите, след като бе отстранен от голямата изненада Исландия. Поражението от “викингите” пък доведе до оставката на селекционера Рой Ходжсън. Франки е на мнение, че в момента трябва да се назначи опитен специалист, покрай който да има млад треньор, който да попие знанията и опита му и в един момент изцяло да поеме щафетата.

“Асоциацията трябва да вземе много тежко и съдбоносно решение. В един идеален свят бих желал мой сънародник да бъде начело на националния ни отбор. Светът обаче не е такъв, реалността е различна и аз искам начело на Англия да бъде най-добрият мениджър. Най-добрите специалисти обаче вече имат работа, а и изобщо не е сигурно колко от тях биха желали да заемат поста”, коментира Лампард, който в момента защитава цветовете на американския Ню Йорк Сити.

“Аз имам един по-особен възглед, по-различно мнение относно това какво трябва да се направи. Смятам, че най-добрият вариант е да се потърси възрастен, далеч по-опитен специалист, който да работи в екип с млад треньор, на когото да предаде знанията и уменията си. Висшата лига е пълна с добри мениджъри с много богат опит. Шефовете трябва да помислят не само за моментно решение, а да погледнат по-напред във времето. Може би е добре дори да се копира германският модел на работа, благодарение на който Бундестима стигна до световната титла в Бразилия преди две години”, допълни още най-резултатният футболист в историята на Челси.

Коментари

Стефанов5

15 юли 2016 | 13:17 Няма какво да копират, щом Капело не успя, никой не може да помогне на тези надути пуяци! Само не знам защо винаги ги бутат между фаворитите, като имат едно домакински спечелено първенство от младостта на дядо ми!

мики4

15 юли 2016 | 12:24 Добро утро Пено!

?!3

15 юли 2016 | 11:29 Германският модел няма как да го заимствате, защото във ФА са надути пуяци, живеещи във времената на световната слава на Стенли Матюс и отбора от 66-та. Амбициите са имперски, а реалното състояние на националния отбор е на нивото на (щях да кажа Португалия, но вече и те са с титла) Хърватия или макс Белгия. Немците имат едно качество, което може би имат още само скандинавците, и то е търпение! Залагат план, действат по него и са достатъчно търпеливи да оберат плодовете от него, а не при първия провал този план да се подлага на съмнение, да се правят опити да се спре да се следва и т.н. Най-простичкият план е да се задължат всички отбори да си пращат футболистите в националните гарнитури, а не примерно като на европейското до 21г., когато една камара водещи играчи (вкл. Хари Кейн) пропуснаха турнира - някои симулираха контузии, други пък изведнъж решиха, че са надраснали младежките гарнитури... Така не се прави отбор! Исландците с набор'89 (+ няколко момчета от 90) играят от 10г. и имат участия на финали на европейско (с 8 отбора!) до 17г. и 21г. преди фурора през това лято! Гръбнакът на Германия е отборът, който стана шампион до 21г. през 2009г. Преди това гръбнакът на Испания беше от набора на Чави, Касийяс и Чаби Алонсо, които бяха спечелили всичко на ниво юноши и младежи. Колкото и идиотски да звучи, големите национални отбори се градят още от юношеска възраст. Ако Англия има стратегия за тези набори, които станаха европейски шампиони за юноши през последните години, скоро ще имат отбор ;)

22

15 юли 2016 | 03:23 чичи Скоулс е като Йода в сравнение с Лампард

Ghostface Killah1

14 юли 2016 | 20:23 Най-големия! Няма какво друго да се каже. Никой не може да измести Лампс от номер едно. Най-добрия английски полузащитник на своето време. Нека лайната да серат и да слагат Джери, Лампард е класи над него. По него е Скоулс.

Добави коментар

Анкета

Кой е основната причина за титлата на Португалия на Евро 2016?